Nieuws

Week van de Groene Tuin

Op 26 maart start de landelijke Week van de Groene tuin. Ook in gemeente Meppel en Westerveld kunnen inwoners een middag mee ‘groen doen’. Meppel- en Westerveldvoorelkaar biedt diverse acties: het vergroenen van  tuin of balkon, buurtgenoten helpen ‘om de bloemetjes samen buiten te zetten’, opschoonacties en speciaal voor bedrijven de optie voor een maatschappelijk ‘tuin-uitje’.

Op Meppel- en Westerveldvoorelkaar vind je verrassende vergroeningstips voor tuin, balkon en straat die in een middag samen met familie of buurt te doen zijn. Ook vind je een overzicht van tuintjes van buurtgenoten die een extra paar groene handjes nodig hebben. Lianne Dolstra: “Er is veel vraag naar tuinvrijwilligers om ‘samen de bloemetjes buiten te zetten’. In zo’n tuin glow up zorgen we in een middag dat een tuintje weer lenteklaar wordt voor een inwoner die dat zelf niet meer kan.”

Meppel- en Westerveldvoorelkaar verzamelt ook alle landelijke groene activiteiten in de gemeente Meppel en Westerveld. Zo kun je makkelijk een uurtje meedoen aan de Landelijke Opschoondag voor je straat op 23 maart, de Bijenhotel challenge of Tegelwip challenge. “Meer dan een uurtje mag natuurlijk ook”, lacht Lianne Dolstra. “En neem ook hier gezellig iemand mee, want het zijn allemaal dingen die je samen kunt doen. Dat is gezellig en verdubbelt de impact!”.

Meer informatie: www.meppelvoorelkaar.nl/groendoeners en www.westerveldvoorelkaar.nl/groendoeners

Tekst Welzijn MensenWerk/ foto Shutterstock