Wat kan de logopediste betekenen bij longziekte?

Op 23 mei 2023 is er een informatieavond georganiseerd door het Longfonds in samenwerking met Isala en Icare over het thema ‘Wat kan de logopediste betekenen bij een longaandoening’. Spreker Janet Klaske logopediste bij Verbalis. Problemen als; heesheid, chronische hoestklachten, stemgebruik bij een longziekte komen deze avond aan de orde en u krijgt naast informatie alle gelegenheid om vragen te stellen aan Janet Klaster. 23 mei 2023 Kruiskerk’ aan de Thorbeckelaan 73 in Meppel om 19.00 uur.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Een aantal middagen per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Heuvelink (0528) 371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

Tekst Longfonds/ Foto Pixabay