Grupetto combi van gezelligheid en fanatiek trainen

Fietstoerclub Grupetto Meppel is een actieve wielervereniging met ongeveer 300 leden die gezelligheid en fanatiek trainen graag combineren. Iedere dinsdagochtend, dinsdag- en donderdagavond zijn er groepsritten in verschillende niveaugroepen. Daarnaast wordt er iedere zondagmorgen gefietst en zijn er verschillende andere wieleractiviteiten.
Grupetto is de Italiaanse term voor de achtergebleven renners in een (berg)etappe die zich in een staartgroep hebben verzameld. In het Nederlands wielerjargon heet zo’n groep ‘de bus’.

De groep kiest meestal voor een gelijkmatig tempo, dat ervoor zorgt dat niemand hoeft te lossen. Ook de zwakste klimmers en renners met een mindere dag redden het op die manier. Voorzitter Paul Jacobs: “Deze wielersolidariteit willen wij ook. Waar we dus vooral naar streven is dat ieder op zijn eigen niveau mooie toerritten kan maken. Met de gezelligheid en het voordeel van de groep. Uiteraard staan daarbij veiligheid en gezondheid voorop. Maar bij onze fietsclub staat Grupetto voor: Samen uit…samen thuis!

Fietsen kan altijd en overal; alleen, samen of in een groep. En fietsen is uiteraard gezond, goed voor de conditie en milieuvriendelijk. Het is daarom logisch dat toerfietsen zo populair is. Wil jij graag in groepsverband trainen en je techniek verbeteren? Beginners, gevorderden, jong en oud: iedereen is welkom bij Grupetto. De startlocatie is altijd vanaf hoofdsponsor Sport- & gezondheidscentrum CivitaS Meppel (Zomerdijk 5c). Bezoek de website voor meer info: www.grupettomeppel.nl

RTV Meppel/ foto Jan Soer