Natuur

Wandeling ‘De honingbij’ in de Zwarte Dennen

Op zaterdag 18 september organiseert Natuurbeschermingsvereniging ’IJhorst-Staphorst e.o.’ een wandeling met als thema ‘De Honingbij’. De wandeling voert door een mooi deel van het Zwarte Dennenbos in Staphorst, waar vele drachtplanten voor bijen te vinden zijn. Imker Jan Dunnink vertelt tijdens de wandeling over het leven van de bij, wat een bijenvolk zoal nodig heeft om gezond en vitaal te blijven, en ook over de werkzaamheden van een imker.

Halverwege kunnen de wandelaars een bijenvolk in levenden lijve bewonderen, mits het weer dat toelaat, en ter plekke van de heerlijke boshoning proeven. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop is er koffie, thee, koek, en krijg je de bijen-informatie op papier mee naar huis.

Iedereen is van harte welkom! De start is om 10.00, bij het kleine parkeerterrein ‘De Zwarte Dennen’, vlakbij de kruising Gorterlaan/Kievietshaarweg (zandweg).

Aanmelden is noodzakelijk, via aanmelden@nbvijs.nl. Je krijgt dan alle verdere informatie per email. Meldt je z.s.m. aan want vol = vol.

Foto Pixabay