Walking Football voor dames in Meppel

Elke maandagmiddag wordt er getraind op het kunstgrasveld van FC Meppel. Vrouwen van 40 jaar en ouder, die graag bewegen, met/zonder voetbalervaring zijn welkom tijdens deze trainingen bij FC Meppel, op sportpark Ezinge. Walking Football, of op z’n Nederlands Wandelvoetbal, lijkt veel op ‘gewoon’ voetbal, maar kent een paar andere regels. Zoals de naam al zegt, rennen de spelers niet, maar lopen ze in een wandeltempo over het veld.

Dat veld beslaat een kwart van een normaal voetbalveld met daarin kleine doeltjes. Een team bestaat uit zes veldspelers. Er doet geen keeper mee en de buitenspelregel is niet van toepassing. De bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden. Alle deze regels zijn ingesteld om de fysieke belasting zo laag mogelijk te houden en blessures zoveel mogelijk te voorkomen.

De training start met een inleidend praatje. Vervolgens wordt er een uur getraind. Frans Fleer, een ervaren trainer, begeleidt de uitgebreide warming-up gebaseerd op het Athletics Skills Model, het veelzijdig bewegen.
Er wordt met grote, kleine ballen overgegooid, gevoetbald, reactiespellen en cognitieve spellen gespeeld. Vervolgens een aantal oefeningen en spelvormen gebaseerd op het voetbal. Met een partijtje sluit Frans de training af.

Na afloop kunnen de voetballers ook nog even napraten met een kop koffie, als ware het een heuse derde helft. Het motto is immers: ,,Je bent nooit te oud om te leren.” Waar: FC Meppel, Ezingerweg 58A, 7943AZ Meppel.
Wanneer: Elke maandagmiddag. Tijdstip: 14:00 uur inloop koffie/thee, 14:30 – 15:30 uur training.
Aanmelden: Neem contact op met buurtsportcoach Liane van Elp: 06-13702656 of stuur een mail naar info@meppelactief.nl (vermelden naam, telefoonnummer). Kosten: 1e vijf trainingen zijn gratis en op eigen risico

Tekst/foto Meppel Actief