Regio

Vollenhove heeft drie kersverse Royals

Vollenhove heeft drie kersverse nieuwe gezichten voor het Corso van aanstaande zaterdag 26 augustus. In een bomvolle feesttent zijn gisteravond een Dahliaprinses en ook weer een Dahliaprins verkozen. Henriëtte Stam (11) kan zich ‘Dahliaprinses 2023’ noemen en naast haar op de auto tijdens het Jeugdcorso komt Dahliaprins Daan Bakker (12). Allebei wonen ze in Vollenhove.

De koningin werd eerder dit jaar al bekendgemaakt tijdens de Ontwerpexpo. Nina Hartman (29) mag het gewilde kroontje dragen. Zij komt uit Hasselt, maar woont inmiddels al meer dan twintig jaar in Vollenhove. “Dit is iets wat ik al lang wilde. Nu vond ik het tijd!”, reageerde ze tijdens haar kroning.

Deze week wacht de Dahliakoningin, -prins én -prinses een vol programma. Ze hebben onder andere een professionele fotoshoot en gaan langs bij de wagenbouwers om de startnummers uit te delen. Henriëtte en Daan trappen het Corso zaterdagochtend af met het Jeugdcorso om 10.00 uur en Nina doet dit bij het Middagcorso om 14.00 uur en vervolgens het Avondcorso om 20.30 uur. Daarna zijn ze nog een jaar lang het gezicht van de V.V.V.V. Meer informatie over Corso Vollenhove is te vinden op de social media van het event of via www.corso-vollenhove.nl

RTV Meppel/ foto Wim Echten