Schooltv

VMBO-editie Bajesdag

Het Gevangenismuseum in Veenhuizen organiseert al een aantal jaar de zeer succesvolle Bajesdag voor individuele bezoekers. Dit jaar komt daar op vrijdag 29 september een extra Bajesdag bij, speciaal voor VMBO-leerlingen in het tweede leerjaar. Voor deze speciale Bajesdag zijn scholen uit de drie noordelijke provincies uitgenodigd. Maar liefst 900 leerlingen zullen aanwezig zijn.

Tijdens deze Bajesdag VMBO-stijl kunnen leerlingen op interactieve wijze kennismaken met professionals uit het werkveld: politie, rechtbankmedewerkers en beveiligers. Er zijn workshops, demonstraties en rechtszaken worden nagespeeld. Een kleine greep uit de aanwezige partijen: drugshondendemonstratie, enkelbanddemonstratie, verhaal van een ex-gedetineerde, rechtbank Noord Nederland, vervoer en beveiliging van gedetineerden en het intern bijstandsteam. Er is voor de scholieren volop gelegenheid om met alle professionals in gesprek te gaan.

Het Gevangenismuseum organiseert de Bajesdag VMBO-editie in samenwerking met o.a. PI Veenhuizen, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Rechtbank Noord-Nederland, Parket Noord-Nederland, Marechaussee en Politie.

Het museum zal vrijdag 29 september gesloten zijn voor regulier publiek.

Tekst/foto Gevangenismuseum Veenhuizen