RTV Meppel

Blues Alert met Bé Hegen in de studio

Blues Alert kende weer een bijzondere uitzending. Presentator Gerrit Kuik had namelijk dé nestor van de vaderlandse blues live in de studio, namelijk Berend Jan Hegen van de B.J. Hegen Blues Band.

 werd in 1942 geboren in Assen en raakte eind jaren ’50 in de ban van de muziek, toen hij voor zijn verjaardag een gitaar kreeg. Hij speelde in de jaren ’60 in The Spencers en de groep trad door het hele land op. Hegen kwam in contact met Amerikaanse bluesmusici en was jarenlang hun begeleider in Nederland. Hij startte zijn eigen B.J. Hegen Bluesband en er verschenen in de loop der jaren meerdere LP’s en CD’s van hem en zijn band. Bé Hegen is een blueszanger, die een levenlang trouw is gebleven aan de meest oorspronkelijke stromingen in de Amerikaanse bluesmuziek en mag – zeker in het noorden van het land – een evenknie genoemd worden van blues coryfeeën als Harry Muskee en Fred Reining.

Het werd in meerdere opzichten een nostalgische uitzending. Bé had gezorgd voor de muzieksamenstelling en daarbij een keuze gemaakt uit zijn eigen enorme platencollectie. En alle nummers werden gedraaid vanaf (zijn eigen) LP’s. Daar waren exemplaren bij van wel 50 jaar oud! Elk muzieknummer leidde Bé in, waarbij hij op zeer vermakelijke wijze vertelde uit het verleden met de nodige anekdotes. Het werden twee bijzondere uren Blues Alert met een zeer bijzondere man in de studio.

De redactie en presentatie was in handen van Gerrit Kuik, de productie en fotografie werd verzorgd door Henk Hoeben. De uitzending wordt herhaald op vrijdag om 22.00 uur en op zondag om 18.00 uur. Het is te ook te beluisteren via “Radio Gemist” op www.rtvmeppel.nl

Tekst/foto RTV Meppel