Nieuws

Villa Kalkoven Meppel wint Google Golden Pin Award

Vandaag reikt Google voor het eerst twaalf Golden Pin Awards uit aan ondernemers in het hele land. Voor de provincie Drenthe gaat de award naar restaurant “Villa Kalkoven” in Meppel. Google reikt de awards uit aan ondernemers die tijdens de moeilijke coronaperiode door creativiteit en de slimme inzet van digitale middelen hun dienstverlening wisten te continueren en hiervoor op hun online Bedrijfsprofiel in Google Maps en Google Zoeken van klanten hoge review scores ontvingen.

De twee jonge ondernemers Thijs de Lange en Stefan Hoekstra zien de award als een erkenning voor hun creativiteit in deze lastige tijd. ‘Nog niet zo lang geleden hebben wij het restaurant overgenomen en in een nieuw en modern jasje gestoken. Corona was voor ons een nieuwe uitdaging. We hebben een drive thru georganiseerd en themadiners voor thuis.

Ook hadden we speciale borrelboxen, de Vrijmibo.x en organiseerden wij complete diners aan huis. Toen we weer mochten openen hebben we het makkelijker gemaakt voor onze gasten om bij ons te reserveren via de directe reserveringsknop van Google. Voor ons zijn de goede reviews van onze klanten het meest waardevol, maar de award is een bekroning van ons werk.’

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op het Nederlandse bedrijfsleven, maar het wakkerde ook de creativiteit van ondernemers aan en versnelde hun gebruik van technologie en digitale hulpmiddelen. 81% van het Nederlandse MKB maakte meer gebruik van digitale tools zodat ze tijdens de lockdown in contact konden blijven met hun klanten en ze konden informeren over wijzigingen in hun dienstverlening.

Vandaag brengt Google enkele van deze Nederlandse bedrijven en hun werk onder de aandacht door ze een Golden Pin Award toe te kennen. Al deze ondernemers moesten hun zaak een of meerdere keren sluiten vanwege de maatregelen maar toonden volop creativiteit en veerkracht.

Meer informatie op www.google.com Google Golden Pin Award

Foto Google