Regio

Vestingfeest met Foodtruck Festival en Blues

Steenwijk Vestingstad heet a.s. woensdag iedereen, die van lekker eten houdt, van harte welkom in het grote, openlucht Bluescafé op de Markt. Van 11.00 tot 21.00 uur staan er verschillende, vrolijke en smaakmakende foodtrucks en tot middernacht treden diverse bluesbands op die voor sfeervolle klanken zorgen. Een mooie combi van lekker eten en drinken, relaxen en chillen. Perfect voor een zwoele, zomerse dag.

Vrolijk en feestelijk geheel
Er is eten en drinken uit alle windstreken. IJs, smoothies, burgers en nog veel meer. Van Zuid-Amerikaans, Arabisch tot een Vietnamese loempia. Exotisch of lekker makkelijk. Niet alleen het eten is leuk en lekker, ook de foodtrucks zijn een attractie op zich. Zo zijn er gepimpte caravans en diverse opvallende marktwagens. Een vrolijk en feestelijk geheel.

Blues en folk in de Vestingstad
Nadat de Scutterie om 11.00 uur de officiële opening van het Vestingfeest heeft verzorgd en de vlag in top is gehesen is er ook in de winkelstraten volop vertier. Tijdens de braderie lopen The Mule Stompers, Huub & Henk en The Cowpokes door de stad om onvervalste bluesgrass en folk ten gehore te brengen. Op het podium op de Markt treedt Lain’s work out met Lain Barbier, bekend van The Voice Senior, Djoezz en Lou & The Blues Cowboys op. In verband met het overlijden van de gitarist van de Dog Trail Bluesband komt blueszanger Ralph de Jongh naar de Vestingstad.

Steenwijk aantrekkelijk voor jong en oud
De kinderen kunnen spulletjes verkopen tijdens de kinderrommelmarkt rondom de Grote Kerk. Vanaf een uur of half acht in de ochtend kan er een plekje worden uitgezocht en om 12.00 is het afgelopen. Degene die meer wil weten over de historie van de Vestingstad kan de audiotour of interactieve Vestingroute lopen, een kijkje nemen in het stadsmuseum of genieten van Art Nouveau in Villa Rams Woerthe.

Het actuele programma is te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl

Foto Foodtruck Festival en Blues