Verdriedubbeling aanmeldingen pleegouders Drenthe

Pleegzorgdrenthe, het samenwerkingsverband van de drie pleegzorgorganisaties in Drenthe (Yorneo Pleegzorg, Leger des Heils Pleegzorg en William Schrikker Gezinsvormen) kijkt terug op een bijzondere week. “Door de aandacht en activiteiten in de Week van de Pleegzorg hebben we drie keer zoveel aanmeldingen binnengekregen van mensen die meer willen weten over pleegouder worden. Een ontzettend mooi resultaat. Meer pleegouders zijn nodig om zo een goede match te kunnen maken tussen een kind en een pleeggezin” aldus Marchien Timmer van Yorneo, namens Pleegzorgdrenthe.

Het hele land kleurde van 2 tot en met 10 november groen in de Week van de Pleegzorg. Ook in Drenthe zetten gemeenten in o.a Assen, Eext, Vries, Borger, Emmen, Meppel, Hoogeveen en Roden gebouwen, bruggen en fonteinen in de groene schijnwerpers. Met als doel: Samen aandacht vragen voor pleegzorg. Hierbij werden huidige pleegouders bedankt voor hun inzet voor pleegkinderen en werden nieuwe pleegouders gezocht die bij willen dragen aan de ontwikkeling en zorg voor een kind.

Naast de Groen Licht actie werden in Assen en Emmen ‘Glow in the Dark’ wandelingen georganiseerd.
Als kers op de taart hebben alle Drentse pleegouders , pleegzorgbegeleiders, wethouders en beleidsadviseurs -live en online- kunnen genieten van De Grote Pleeg(ont)zorg Show.

Pleegzorgdrenthe stelt zich ten doel om kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar een passend- veilig – tijdelijk- thuis te bieden. Ook weekend-pleeggezinnen die één of meer weekenden per maand iets kunnen betekenen voor een kind, zijn welkom. Meer informatie via de website www.pleegzorgdrenthe.nl

Foto: Yorneo