Beweegkriebels cursisten ontvangen certificaat

Woensdag 10 november was alweer de laatste cursusdag Beweegkriebels. Pedagogische medewerkers en groepsleerkrachten van KindPunt en Plus Kinderopvang werden geschoold om Beweegkriebels toe te passen tijdens hun werkzaamheden. Na afloop ontvingen zij een certificaat.

Beweegkriebels richt zich op professionals die werken met baby’s, dreumesen, peuters en kleuters (0 tot 6 jaar). Beweegkriebels wil professionals van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, kleuterjuffen/-meesters ondersteunen en scholen in het aanbieden en het ontwikkelen van een leuk, verantwoord en nieuw beweegaanbod voor jonge kinderen. De training richt zich op het aanleren van vaardigheden zoals creativiteit, begeleiding en spelinzicht.

Bewegen heeft een positieve invloed op het tegengaan van overgewicht en bewegingsachterstand.
Voor (jonge) kinderen is spelenderwijs bewegen dus heel belangrijk. Voor professionals een mooie uitdaging om kinderen deze mogelijkheden te bieden, zelf ook plezier aan te beleven én te zorgen voor een kwalitatief en kwantitatief goed beweegaanbod.

De cursus Beweegkriebels werd gegeven door Meppel Actief en is gefinancierd vanuit het Lokaal Sportakkoord Meppel. Meer informatie via de website www.meppelactief.nl.

Foto: Meppel Actief