Nieuws

Vanaf 8 oktober is het Regenboogweek in Meppel

Van 8 tot en met 15 oktober vragen we in Meppel extra aandacht voor de acceptatie van LHBTIQ+ personen. Maar het is vooral een week waarin we diversiteit vieren, want we zijn er in regenbooggemeente Meppel van overtuigd dat iedereen zich vrij en veilig moet voelen om zichzelf te kunnen zijn. In het kader hiervan heeft Stichting Regenboog Meppel een gevarieerd programma samengesteld met voor elk wat wils.

Uiteraard hijsen we op maandag de vlag bij het stadhuis en wappert de kleurige pridevlag trots op de Meppeler toren. ‘s Avonds kunnen belangstellenden gratis naar de film Passages in Luxor met daarin het pijnlijke en ontroerende liefdesdrama tussen Tomas, Martin en Agathe.

Op dinsdag is er in de Koeberg een koffieochtend voor de oudere medemens die we trakteren op koffie en regenbooggebak. En de jongeren van de GSA (Gender & Sexuality Alliance) van Stad & Esch hangen woensdag met liefde de regenboogvlag in top op school.

Een dag later is het de beurt aan de jongste Meppelers, die ‘s middags van harte welkom zijn bij de voorstelling Ridder en Ridder in De Plataan. ‘s Avonds leest Marije Lugtmeijer, ambassadeur 50 +, tijdens een ontmoetingsavond in de grote zaal van Het Anker voor uit het boek Roze verhalen, waarin de levensverhalen van LHBTIQ+ ouderen opgetekend zijn.

We sluiten de Regenboogweek in Meppel zaterdag 14 oktober spetterend af met een ongetwijfeld hilarische Drag Queen Bingo. De eerste editie daarvan was zo’n succes dat de kaarten voor deze keer al direct geheel uitverkocht waren.

De sluitingsdatum van de Regenbooggedichtenwedstrijd, met als hoofdprijs een plekje op de eventborden in de binnenstad, is een week later. Het thema is zeer toepasselijk ‘Geluk is jezelf zijn’, want dat weten we in Meppel zeker.

Voor alle info verwijs ik jullie graag naar onze website: www.stichtingregenboogmeppel.nl

Nathalie van Kasteren/ foto Hans Wolff