Cultuur

Van de Coop naar de Kerk, een muzikale wandeling

De Hervormde Gemeente IJhorst – de Wijk bestaat 200 jaar. Ter afsluiting van dit jubileumjaar organiseert de Koninklijke Muziekvereniging Apollo op zondag 14 april ‘Van de Coop naar de Kerk, een muzikale wandeling’. 

De opzet is simpel: wandel vanaf de Coop in het centrum van de Wijk naar de kerk en luister onderweg naar de diverse ensembles die speciaal voor deze gelegenheid zijn samengesteld. 

Om 13.15 uur start de BigBand op het terrein vlakbij de Coop met een spetterend optreden. Hierna wandelt u via het Dorpshuis de Wijk en het Woonzorgcentrum Dunninghe richting de begraafplaats. Onderweg wachten verschillende ensembles u op om u te trakteren op nog meer muzikale klanken. Neem gerust de tijd om alle ensembles te beluisteren. 

Bij de kerk aangekomen kunt u even bijkomen met een kop koffie of thee. Om 15.00 uur start vervolgens het afsluitende concert in de kerk. Ook hier spelen de verschillende ensembles weer een hoofdrol. Van Bach tot de Beatles, er komt van alles voorbij. Organist Mannes Hofsink begeleidt enkele solisten op het orgel en samen met Mannes sluit het gehele harmonieorkest onder leiding van John Blanken dit bijzondere concert af met het majestueuze Organ Roccata. Kortom, houdt u van muziek, dan mag u dit eigenlijk niet missen.

De wandeling begint om 13.15 uur met het optreden van de Bigband, het concert in de kerk begint om 15.00 uur. De wandeling én het concert zijn gratis. Bent u slecht ter been? Het is uiteraard ook mogelijk om alleen het concert in de kerk bij te wonen.  

Tekst/foto Apollo