Natuur

Uitbreiding openingstijden Buitencentrum

Vanaf maandag 31 juli opent het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Appelscha ook weer op maandag haar deuren. Dit betekent dat bezoekers tot 1 november welkom zijn op alle dagen van de week tussen 10.00-17.00 uur.

Doe- en ontdektochten
Bij de balie van het Buitencentrum zijn diverse educatieve routes beschikbaar voor gezinnen met kinderen. Je loopt deze routes op eigen gelegenheid aan de hand van een opdrachtenboekje en een gemarkeerde route.

Voor de jongsten zijn er het Kabouterpad en het Dierenvriendjespad. Oudere kinderen kunnen de natuur ontdekken op het Paddenpad of het Hulpboswachterspad. Je kunt ook speuren naar diersporen of kriebeldiertjes.

Dé route voor de zomervakantie is natuurlijk het Blotevoetenpad! Trek je schoenen en sokken maar uit en beleef de natuur via je tenen. Gegarandeerde pret voor jong en oud!

Kom binnen
Het Buitencentrum is een mooi startpunt voor je dagje weg in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Er is een ruime parkeerplaats waar je kunt starten met je wandeling of fietstocht. Binnen helpen medewerkers en vrijwilligers van Staatsbosbeheer je graag op weg. Zo zijn er diverse fiets- en wandelroutes beschikbaar, die je door middel van het scannen van een QR-code op je telefoon kunt laden. Uiteraard zijn er ook diverse recreatiekaarten te koop.

Heb je wat langer de tijd? Bezoek dan het Boswachterslab, speel de quiz op de digitale beleeftafel en kom even neuzen in onze winkel vol (natuur-)boeken en cadeaus.

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold of op www.facebook.com/staatsbosbeheerdrentsfriesewold

Tekst en foto Staatsbosbeheer