Cultuur

Tweede Erato festival in november

Naar verwachting komt er van 5-7 november een tweede klassiek Erato festival in Meppel. Het doorgaan hangt nog af van subsidies, vergunningen en mogelijke corona-maatregelen. De voorbereidingen zijn in volle gang en de verwachtingen positief. We hopen zo dankzij en met u aan een nieuw inspirerend cultuurseizoen te mogen bijdragen

Het Erato festival is een driedaags binnen festival met klassieke muziek voor jong en oud in de warme sfeer van gastvrij verbinden en genieten. Erato 2021 is een intiem festival met meer dan 20 deelnemende kunstenaars in 26 voorstellingen op 10 locaties voor 1000 bezoekers. Aan het festival werken tientallen vrijwilligers en professionals mee. Het Erato festival 2021 in Meppel staat in de plannen voor het weekeinde van 5-7 november 2021.

U kunt nu al concreet meedoen aan het succes. Tijdens het festival zal Miranda van Kralingen op zaterdag en zondag in Zael voor het publiek toegankelijke masterclasses verzorgen voor vijf zangstudenten die een professionele carrière voorbereiden. In het kader van de jaarlijkse Anjer-actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds wil de Stichting Klassiek Drenthe vijf studenten in de gelegenheid stellen deze masterclasses gratis te volgen omdat zij al anderhalf jaar niets hebben kunnen bijverdienen vanwege corona.

Scan de QR code met de bank-app op uw mobieltje, dan kunt u een bedragje naar keuze overmaken naar de Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds die het weer doorsluist naar onze stichting die het geld reserveert voor fantastische en voor het publiek toegankelijke masterclasses voor vijf zangstudenten. Ons streefbedrag is €1500,- . Zo zitten we al midden in de voorbereiding van een mooi en groot klassiek muziekfeest in Meppel. Daar willen we u via de website en de sociale media steeds meer bij betrekken. Tot de volgende stap!