Nieuws

Toename coronabestemmingen baart Burgemeester Korteland zorgen

In zijn update over het coronavirus heeft burgemeester Richard Korteland zijn zorgen geuit over de besmettingscijfers. Vooral op scholen neemt het toe.

In Drenthe is het aantal positieve tests gestegen met 66%. “Het R-getal is aardig boven de 1. Dat baart mij zorgen en het gaat zijn betekenis hebben voor de winter die nog moet komen”, zei Korteland donderdagavond op de gemeenteraadsvergadering.

Volgens de burgmeester is er een aantal scholen in de gemeente waar waar het aantal besmette leerlingen aardig toeneemt. “Zelfs zover dat een aantal klassen ook weer naar huis toegestuurd gaat worden. Dat kan soms niet anders en is vervelend. Je wilt liever niet dat kinderen besmet worden, maar de GGD geeft ook aan dat er geen reden is om daar paniekerig over te doen. De meeste kinderen kunnen het beter hebben dan volwassen.”

Corona-app
Over het proces rondom de coronacheck-app is Korteland tevreden. Afgelopen weekend is rondom het corona-toegangsbewijs goed verlopen. “Overal wordt goed gehoor gegeven aan de regels en er is veelvuldig contact”, aldus de burgemeester.

Er was nog wel wat onduidelijkheid bij wijkverenigingen. “Ze vinden het lastig wanneer er wel en niet gecontroleerd moet worden. Ook deze week zijn er de nodige klachten ontvangen van mensen die een wijkcentrum bezoeken en niet gecontroleerd worden. De regel is dat zodra er horeca in het geding is bij overleg of vergadering, de controle plaats moet vinden. De regels zijn nogmaals onder de aandacht gebracht bij beheerders”, aldus Korteland.

Foto Arjan Tien