Ondernemend

Tips voor het decoreren van je salontafel

Commerciële partnerbijdrage

De salontafel is natuurlijk het middelpunt van je woonkamer. Een salontafel is niet alleen praktisch omdat je hier de afstandsbediening op kunt leggen. Je kunt er ook je mooiste accessoires op zetten. Vind je dit nu lastig en weet je niet precies wat je er op moet zetten of hoe je het moet combineren? Wij helpen je graag met het creëren van de leukste combinaties. Want combineren kan iedereen leren! Wij geven je daarom wat handige tips voor het decoreren van je salontafel.

Maak gebruik van een dienblad
Wanneer je losse items op de salontafel combineert kan dit al gauw rommelig ogen. Maak daarom gebruik van een dienblad, zo creëert het namelijk één geheel. Plaats dus bijvoorbeeld een vaasje met bloemen, geurstokjes en kandelaars op een dienblad. Je zult zien dat dit direct veel rustiger oogt. Heb je nog een mooie poef of andere vintage meubels staan? Dan kan je er ook voor kiezen om hier een dienblad op te zetten en te gebruiken als salontafel. Zo heb je ook altijd een dienblad bij de hand wanneer je visite hebt.

Kies een kleur
Kleur speelt een belangrijke rol bij het selecteren van de accessoires op de salontafel of voor in je vintage kast. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van de kleuren die al terugkomen in het kleurenpalet in jouw interieur. Combineer de neutrale kleuren met elkaar en voeg hier accentkleur accessoires aan toe. Maak ook gebruik van verschillende materiaalsoorten, maak bijvoorbeeld gebruik van glas en metaal. Komt de kleur groen veel terug in jouw interieur? Combineer dan de kleur mosgroen en olijfgroen met elkaar. Voor een extra leuk contrast kan je wat gouden accessoires toevoegen.

Let er wel op, dat je niet teveel woonaccessoires gaat samenvoegen op de salontafel. Teveel accessoires zorgen ervoor dat het te druk wordt op de salontafel. Creëer dus rust op de salontafel door gebruik te maken van je kleurenpalet en niet te veel accessoires te gebruiken. Less is more!

Kaarsen
Kaarsen mogen eigenlijk niet ontbreken op de salontafel. Of het nu winter of zomer is, kaarsen kan je het gehele jaar door gebruiken. Kaarsen zorgen namelijk niet alleen voor warmte in huis, maar ook voor sfeer. Combineer bijvoorbeeld een mooie kandelaar met een vaasje en een kaarsenhouder op een dienblad. Zo heb jij een ontzettend leuk setje op de salontafel. Of wat dacht je van een heerlijke geurkaars? Geur doet namelijk ook wat met de sfeer in huis. Kies in de winter voor een heerlijke winterse geur en in de zomer voor een frisse geur. Let er wel op dat je niet teveel geurkaarsen met elkaar gaat combineren, dit kan juist weer zorgen voor een verkeerde geur in huis. Je kunt allerlei kaarsen met elkaar combineren; dinerkaarsen, stompkaars en geurkaarsen. Maak wel gebruik van dezelfde kleurtinten, zo creëer je eenheid op je salontafel.

Bloemen
Iedereen wordt toch vrolijk van bloemen, ook al is het lente of winter? Zet daarom een kleurrijk bosje bloemen in een vaas op je salontafel of een leuk vaasje met een smalle hals en decoreer met wat droge takken. Voeg er nog een leuk item aan toe en je salontafel is helemaal gezellig gedecoreerd.

Foto: Pexels.com