Ondernemend

Tips voor de aanschaf van een nieuwe vloer

Commerciële partnerbijdrage

Een nieuwe vloer, vroeg of laat krijg je ermee te maken. Of je nu gaat verhuizen of toe bent aan iets nieuws. Het aanschaffen van een nieuwe vloer kan een hele uitdaging zijn. Niet alleen de prijs van een vloer kan flink in de papieren lopen, maar ook de verschillende soorten, kleuren en materialen maken het een enorme uitdaging om een vloer te vinden die bij je past. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we de drie belangrijkste pijlers voor de aanschaf van een vloer voor je op een rijtje gezet.

Materiaal
Bij het uitkiezen van een vloer is het materiaal een essentieel onderdeel. De meest voorkomende varianten zijn laminaatvloeren, PVC vloeren en ook gietvloeren winnen steeds meer aan populariteit. Om te bepalen welk materiaal je wilt, is het ook belangrijk te bepalen wat je budget is. Je budget bepaalt namelijk voor een groot deel op welke materiaal je keuze zal vallen. Een laminaatvloer heeft een kostprijs van circa 15 euro per vierkante meter. Een PVC vloer rond de 80 euro per vierkante meter en een gietvloer kan oplopen tot wel 100 euro per vierkante meter. Zoals je ziet liggen de prijzen nogal uiteen, wat er voor zorgt dat de keuze afhankelijk van je budget in principe eenvoudig is te maken.

Kleur
Tegenwoordig is ieder type vloer in allerlei verschillende kleuren te krijgen. Gietvloeren, PVC vloeren en ook laminaat kun je in de gewenste kleur verkrijgen. Ga je voor een nieuwe vloer in combinatie met een compleet nieuwe inrichting, dan is het belangrijk voor jezelf te bepalen voor welke stijl je kiest. Heb je een bestaand interieur, waar je enkel de vloer wilt vervangen. Dan is het goed de kleuren van je vloer en ook rest van je interieur met elkaar te matchen. Heb je lichte meubels, dan is de keuze voor een donkere vloer één van de mogelijkheden. Daarnaast kun je, wanneer je kiest voor een neutrale kleur, het geheel opfleuren door de toevoeging van bijvoorbeeld kleurrijke accessoires of een ander kleurtje op de muur. Ook zien we tegenwoordig steeds vaker dat er wordt gekozen voor een behang met prent. Kortom, je kunt het dus helemaal zelf naar smaak inrichten.

Vloerverwarming
Wellicht heb je hier nog niet direct over nagedacht, maar wat we steeds vaker zien, is dat wanneer mensen kiezen voor een nieuwe vloer, dit wordt gedaan in combinatie met vloerverwarming. Heb je al vloerverwarming, dan is het goed rekening te houden met het feit of je nieuwe vloer geschikt is voor vloerverwarming. Niet iedere vloer is hier namelijk voor geschikt. PVC vloeren, ook wel Kunststof vloer genoemd zijn één van de soort vloeren die bij uitstek zijn geschikt om te worden gelegd op een vloer met vloerverwarming. Laminaat daarentegen dan weer niet. Voor een optimale geleiding en verdeling van de warmte, is een betonnen gietvloer de allerbeste keuze. Doordat er geen extra laag tussen zit, zal je merken dat het een stuk sneller aangenaam wordt in huis.