Ondernemend

De voordelen van een PVC vloer

Commerciële partnerbijdrage

Wanneer je een nieuwe of andere vloer wilt voor thuis, dan is de keuze enorm. Je kunt kiezen voor een laminaat, PVC of houten vloer. Ook zien we dat een beton gietvloer steeds populairder wordt. Afhankelijk van het te besteden budget is het goed te bepalen voor welke vloer je kiest. In principe is laminaat doorgaans prijstechnisch het meest voordeliger. Daarna komt PVC en wil je een high end vloer, dan kies je voor een houten vloer of een gietvloer. Toch zien we, dat de PVC vloer het meest populair is, ook niet zo gek aangezien deze vloer je tal van voordelen biedt! Welke dit zijn, hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Wat is een PVC vloer?
Voor we naar de voordelen van deze vloer gaan, is het handig eerst te weten wat een PVC vloer nu eigenlijk is. Een PVC vloer is een vloer die is opgebouwd uit meerdere lagen polyvinylchloride. Deze vloer heeft het voordeel dat hij niet is voorzien van enige vorm van hout. Dit zorgt ervoor dat je vloer weinig tot geen werking heeft nadat hij is gelegd. Ook heeft dit qua prijs een flink voordeel, doorgaans betaal je voor een PVC vloer gemiddeld zo’n 60 tot 80 euro per vierkante meter.
Doordat een PVC vloer niet is te onderscheiden van een houten vloer, is dit het perfecte alternatief voor bijvoorbeeld een houten visgraatvloer. Wanneer je daadwerkelijk een vloer gaat uitzoeken, is het verstandig verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Verstandig is een vergelijk te maken tussen verschillende aanbieders in vloeren Amsterdam. Zo weet je exact waar je aan toe bent en kun je voor jezelf een eerlijke keuze maken.

Duurzaam
Een PVC vloer heeft niet alleen een prachtige luxe en vooral sfeervolle uitstraling, maar ook de nodige voordelen. Zo is een PVC vloer ontzettend duurzaam. Concreet betekent dit dat je vloer ontzettend lang mee gaat. PVC is namelijk enorm sterk in vergelijking met o.a. een laminaat vloer. Net als een gietvloer, is ook een PVC vloer enorm sterk. Wel liggen de gietvloer prijzen doorgaans een stukje hoger dan de prijs voor een PVC vloer. Beide hebben de overeenkomst dat ze tot wel 15 jaar mee kunnen gaat. Wel zo fijn te bedenken dat de aanschaf van deze beide vloeren flink kan oplopen.

Onderhoud
Een PVC vloer heeft net als de meeste vloeren weinig tot geen onderhoud nodig. Stofzuigen en dweilen volstaat. Wel kun je ervoor kiezen je vloer één keer per jaar grondig te reinigen met een daarvoor speciaal bestemd schoonmaakmiddel. Deze kunststof vloer is namelijk voorzien van een speciale toplaag. Deze toplaag is krasbestendig, wat ervoor zorgt dat je vloer wel tegen een stootje kan. Wel is het belangrijk vooraf te bepalen voor welke toplaag je gaat. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende diktes qua toplaag. Doorgaans wordt er vaak gekozen voor een 6mm dikke toplaag. Wil je toch wat meer bescherming, dan kun je ook kiezen voor een 9 mm toplaag. Houd er dan wel rekening mee dat dit ook qua prijs een stuk duurder is dan de 6 mm dikke toplaag.