Nieuws

Tim en Mark winnen iPads Open Bedrijven dag

Tim Veldhuis en Mark Visscher winnaars van prijsvraag Open bedrijvendag Meppel . Op zaterdag 5 november heeft de open bedrijvendag in Meppel plaatsgevonden. 35 bedrijven hebben de deuren geopend voor bezoekers. Dit jaar was het thema “How it’s done”. Op diverse manieren hebben de Meppeler bedrijven laten zien hoe zij werken én de bezoekers het werk laten beleven.

Bij ieder deelnemend bedrijf konden leerlingen meedoen aan de prijsvraag. Ieder bedrijf had bijvoorbeeld een aantal dingen in een vaas gedaan en een bijpassende vraag bedacht. Vanuit alle deelnemers hebben alle bedrijven een winnaar gekozen en vanuit al deze winnaars zijn er twee hoofdprijswinnaars tot stand gekomen. Tim Veldhuis heeft bij Hupak meegedaan aan de prijsvraag en Mark Visscher bij Revamo, zij zijn de gelukkige winnaars van een i-pad. Zij waren enorm verrast en dolblij met deze prijs. Op woensdag zijn de i-pads overhandigd door wethouder Klaas de Vries en voorzitter ICC Parkmanagement Bertjan Boom.

Trots op mooie bedrijven in Meppel
“Wat was de open bedrijvendag in Meppel weer een succes en wat waren we blij dat het weer georganiseerd kon worden. Zelf heb ik ook een aantal mooie bedrijven bezocht, ik heb genoten van de gastvrije ontvangst bij bedrijven en natuurlijk van de kennis van medewerkers. Trots op deze mooie bedrijven in Meppel. Wat geweldig om als afsluiting vandaag twee leerlingen blij te hebben gemaakt met de mooie hoofdprijs.“, vertelt wethouder Klaas de Vries.

Meppel, een knooppunt van wegen, spoor en water
Op de vraag van de ouders van de leerlingen iets te vertellen over ICC Parkmanagement en ondernemers in Meppel, zei Bertjan Boom, voorzitter ICC Parkmanagement het volgende; “Meppel is een knooppunt van wegen, spoor en water en is hiermee erg interessant voor ondernemers om te gaan vestigen. Niet alleen voor ondernemers, maar ook voor medewerkers om te werken en te gaan wonen. Ondernemend Meppel kenmerkt zich door een grote diversiteit aan ondernemers, daarnaast zetten veel ondernemers zich ook op meerdere vlakken in voor Meppel. Op de open bedrijvendag krijg je als bezoeker een goed beeld van de mooie bedrijven en beroepen in Meppel”.

Beroepen beleven
Vanuit de organisatie zijn alle deelnemende bedrijven bezocht. Wat was er een positieve energie om na twee corona jaren de deuren weer te mogen openen. Diverse kleine bedrijven hebben de handen inéén geslagen en hebben vanuit één locatie de bezoekers kennis laten maken met hun producten en dienstverlening. Daarnaast hebben veel middel- en grote bedrijven hun deuren geopend en hebben voor de bezoekers van alles bedacht om het beroep te laten voelen. Zo kon er gelast worden bij Alumax, omhoog in de kraan van havenbedrijf MCS, lekkere dingen maken van chocolade bij Amoureus en nog heel veel meer.

Vacatures onder de aandacht
Voor ondernemend Meppel is dit ook een belangrijke dag. Het is van belang dat bedrijven meedoen aan de open bedrijvendag, niet alleen om bezoekers een kijkje in de keuken te geven, maar ook om leerlingen en werkzoekenden te enthousiasmeren voor beroepen. Zo zijn er bedrijven, zoals Pandriks, die deze open bedrijvendag ook hebben benut om mensen inzicht te geven in vacatures met als resultaat dat meerdere mensen naderhand zijn gaan solliciteren. Zij hopen hiermee ook andere bedrijven voor volgend jaar te inspireren om ook dit aspect mee te nemen.

Deelname Meppel aan Zee
Dit jaar sloot ook Meppel aan Zee aan bij de Open bedrijven dag Meppel. Stichting Meppel aan Zee is het platform waarop verbindingen tot stand komen tussen de drie O’s die actief zijn in – of met het Meppeler deel van de haven in Port of Zwolle: onderwijs, ondernemers en overheid. De onafhankelijk opererende stichting initieert, enthousiasmeert en organiseert daartoe bijeenkomsten en programma’s met als doel de economische groei van de Meppeler haven.

Organisatie open bedrijvendag
De organisatie van de Open Bedrijvendag Meppel ligt in handen van ICC-Parkmanagement, Meppel aan Zee, gemeente Meppel, RSG Stad & Esch, Drenthe College, CSG Dingstede en worden ondersteund door studenten via het Regiocampus Ondernemerspunt. De open bedrijvendag wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Ondernemersfonds Meppel, gemeente Meppel en ICC Parkmanagement.

Tekst en foto ICC-PMM