Sport

The Black Panthers winterkampioen na overwinning

Het damesteam van Rugbyclub the Black Panthers heeft zondag in Sneek gewonnen van de HookLadies uit Hoek van Holland. The Black Sneeks, het combinatieteam van de dames uit Meppel en de Sneeks, won met 80-15.

De HookLadies waren met slechts 10 dames afgereisd naar Sneek. Toch werd een pittige wedstrijd verwacht. Dat bleek mee te vallen. Al na 3 minuten scoorde Myrthe Lanting de eerste try. Maureen Cnossen benutte de eerste van maar liefst negen conversies die dag. Hook ging beter verdedigen en daardoor duurde het ruim 10 minuten tot Jean Kampstra er 12-0 van maakte. Daarna ging het snel. In de laatste 20 minuten van de eerste helft scoorden Anne van der Aa en opnieuw Jean Kampstra en Myrthe Lanting. Daarna was het de beurt aan Priscilla Oord na een lange rush. Weer Anne van der Aa bracht de ruststand op 47-0.

Vlak voor rust viel één van de bezoekers geblesseerd uit. Black Panther Berber Mannessen was bereid het team uit Zuid Holland in de tweede helft aan te vullen.

In die tweede helft was het al binnen enkele minuten Gwen Barth die scoorde. Door een paar wissels in de lijn haperde het even bij The Black Sneeks. HookLadies wist binnen 5 minuten twee keer te scoren. Na een paar aanpassingen in het team kwam de Drents/Friese combinatie weer op stoom. Jean Kampstra en Gwen Barth scoorden op eigen wijze twee prima try’s. HookLadies had nog één opleving en scoorde de 68-15.

Het slotakkoord was voor de Black Sneeks. Nicole Lanting scoorde haar allereerste try voor het team uit Meppel. In de laatste minuut was het Anne van der Aa die haar derde try van de dag scoorde. Maureen Cnossen had toen geblesseerd het veld verlaten, maar Demi Ligthart nam de conversie uitstekend.

Door de 80-15 overwinning gaan the Black Panthers en de Sneeks aan kop in de competitie. Op 21 januari 2024, na de winterstop, spelen de Black Sneeks in Leeuwarden.