Sport

The Black Panthers verliest in Nieuwegein

Zondag speelden the Black Sneeks, het combinatieteam van the Black Panters en de dames van RC Sneek, in Nieuwegein tegen RUS 2. De Rugbyende Utrechtse Studenten speelden met een aantal dames uit het eerste team, en hadden verschillende wisselspelers. De dames uit Meppel en Sneek waren met precies 15 spelers afgereisd.

The Black Sneeks begonnen toch overtuigend aan de wedstrijd en speelden de eerste helft erg sterk. Hoewel RUS al vroeg in de wedstrijd de eerste try scoorde, verdedigde the Black Sneeks prima en met snelle aanvallen, via de voorwaartsen en over de lijn, ging de score gelijk op. De eerste helft eindigde in 22-17.

In de tweede helft moest één van de dames uit Meppel naar huis. Omdat ook de vermoeidheid bij the Black Sneeks toesloeg wist RUS vier try’s te scoren. Toen ook nog één van de dames uit Meppel geblesseerd raakte konden de bezoekers geen vuist meer maken. Toch scoorden de Drents-Friese combinatie nog knap een try. De laatste try van de wedstrijd was uiteindelijk voor RUS, dat de eindstand op 51-22 bracht.