Schooltv

Teststraat van de 8 mbo- en hbo-scholen sluit per 1 juli

De snelteststraat die in oktober 2020 door de acht Zwolse mbo- en hbo-scholen is opgericht voor het kunnen sneltesten van hun eigen leraren, sluit met ingang van 1 juli a.s. De reden voor sluiting is gelegen in de snelle terugname van het aantal testaanvragen; een gevolg van het vaccinatiebeleid en de afname van het totaal aantal besmettingen in Nederland. Daarnaast is het lastig om in de zomermaanden de snelteststraat met eigen studenten te kunnen blijven bemensen; de huidige stageperiodes lopen eind juni of begin juli af.

Snelteststraat groeide uit tot Het beste leerbedrijf van Nederland

De snelteststraat van de Zwolse acht werd, onder supervisie van het bedrijf Hestia, gerund door hbo-studenten Verpleegkunde en mbo-studenten Doktersassistent, Beveiliging en Hospitality. Naast de eigen medewerkers van de acht onderwijsinstellingen konden ook medewerkers van externe partijen bij de teststraat terecht.

Daarmee is de teststraat het afgelopen schooljaar een enorm succes geweest: de onderwijsinstellingen hebben onnodig uitval van fysieke lessen kunnen voorkomen en ruim 100 studenten hebben een maatschappelijk zeer relevante stage kunnen vervullen.

Dat succes werd in mei door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekroond met de titel “Het beste leerbedrijf van Nederland 2021”

Foto SBB