Sterre, Lauren en Nathaniel ronden stage succesvol af.

In januari jl. kwamen Sterre, Lauren en Nathaniel bij RTV Meppel om hun stage van 6 maanden te lopen. Studierichtingen, mediacommunicatie en video- en audiovormgeving. Ze kwamen ditmaal van Ci-Bap en Landstede. Uit de theorie en beschermde omgeving van de school in een moeilijke coronaperiode, in de keiharde realiteit van alledag. Je leerdoelen bepalen en je eigen toekomstige idealen toetsen aan de dagelijkse realiteit.

Velen van u hebben ze ontmoet, met vallen en opstaan hebben ze hun eigen creatieve draai gegeven aan de reportages en docu’s. Ontdekken dat werken voor een Radio en TV station verder gaat dan het korte werk op social media of op websites. Ze hebben flinke stappen gemaakt en zijn met vlag en wimpel geslaagd. We zijn trots op onze jonge collega’s.

Sinds 2017 is RTV Meppel SBB geaccrediteerd om voor 5 media gerelateerde studierichtingen. Studenten werken veelal in teamverband onder begeleiding . Er wordt samengewerkt met Drenthe College, Ci-Bap, Landstede en Deltion. De studenten komen veelal uit Meppel en uit de regio. Inmiddels heeft RTV Meppel de afgelopen jaren zo’n 40 studenten de mogelijkheid geboden succesvol een volgende stap in hun carrière te zetten.

De volgende lichting is bekend en komt tegen eind augustus a.s.

Foto: Nathaniel, Sterre en Lauren hebben hun stage succesvol afgerond bij RTV Meppel