Schooltv

Terra nieuw lid van de Regiocampus

Terra is de nieuwe partner van de Regiocampus. Vandaag heeft de ondertekening plaatsgevonden. Met de komst van Terra is nu ook het groenonderwijs ondergebracht bij de Regiocampus, een mooie aanvulling op de al deelnemende scholen.

Bij de start van de Regiocampus waren Stad & Esch, Drenthe College, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa de deelnemende scholen. De deelnemende onderwijsinstellingen werken samen met zorginstellingen, bedrijven en gemeenten samen in proeftuinen, projecten en in het Academisch lab. Met de aansluiting van Terra wordt de Regiocampus verbreed met het mooie “groen” onderwijsaanbod.

Opleiden voor iedereen met een groen hart
“Terra houdt zich bezig met groen onderwijs voor de wereld van morgen. Waar die wereld ons onderwijs dagelijks inspireert. Met goede opleidingen voor iedereen met een groen hart. Waar je mee kunt bouwen aan een groene toekomst; duurzaam, innovatief en creatief. Wij zijn verheugd om ons aanbod toe te voegen aan de mooie samenwerking Regiocampus. Samen gaan we voor vernieuwing in sectoren en innovatief onderwijs.” Vertelt directeur Erna Daling van Terra.

Opdrachten in het ‘groen’ bij het Ondernemerspunt Naast de proeftuinen, projecten en het Academisch lab heeft de Regiocampus ook een Ondernemerspunt. “Bij het Ondernemerspunt van de Regiocampus komen opdrachten binnen van ondernemers uit diverse sectoren, zo ook regelmatig in de groene sector. Opdrachten worden door studenten vanuit alle niveaus en sectoren uitgevoerd. Tot nu toe waren de groene opdrachten wat moeilijker in te vullen, omdat het aanbod groen niet in de samenwerking voor handen was. Ons doel is om alle ondernemers in wensen en behoeften te kunnen voorzien. We zijn hartstikke trots dat we nu een compleet aanbod van onderwijs kunnen bieden aan alle ondernemers in de regio’ zegt Silvester Koehoorn, voorzitter Regiocampus.

Regiocampus
De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen draagt de Regiocampus bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

De Regiocampus wordt gevormd door: Isala Diaconessenhuis, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Gemeente Meppel, Gemeente Westerveld, RSG Stad & Esch, ZorgZaak, Rabobank en Welzijn MensenWerk en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Meppel.

Regiocampus (op de foto: Ondertekening. Vlnr Marieke Navarro, Erwin Duits, Jeannet Bos, Silvester Koehoorn en Erna Daling)