Nieuws

Tafel in de Tuin: Susan en straat deden mee voor Kanjerketting

Zaterdagmiddag was de tweede editie van de Tafel in de Tuin 2021. Ditmaal was de beurt aan Meppel Noord. Susan Koning woont in de Zeefdruk in de Nieuwveenselanden. Zij ondergaat een zware behandeling voor botkanker. Susan en met haar alle bewoners van de Zeefdruk deden mee aan Tafel in de Tuin met het plan de hele opbrengst te doneren aan de Stichting Kanjer Ketting. We maken een diepe buiging voor Susan en al haar buren en hun inzet op deze zonnige dag. De opbrengst was ca. €500.

De Kanjerketting helpt kinderen met kanker
Ieder jaar krijgen zeshonderd kinderen in Nederland de diagnose kanker. De behandeling van kinderkanker duurt lang en is heel zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft de Vereniging Kinderkanker Nederland de Kanjerketting ontwikkeld.

De Kanjerketting is een systeem dat bestaat uit kralen. Elke Kanjerkraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz.

Kinderen met kanker rijgen deze Kanjerkralen aan een ketting. Die ketting, de Kanjerketting, vertelt hun verhaal.

Alle informatie over de Kanjer Ketting vind je hier: https://www.kanjerketting.nl/

Foto Arjan Tien