Nieuws

Tafel in de Tuin: “samen met de buren”

Tafel in de Tuin 2022 spreidde de belangstelling over twee edities: Meppel Noord en Meppel Zuid. Afgelopen zaterdag was Meppel Zuid aan de beurt: we hebben het dan over de wijken Koedijkslanden, Westerstouwe, Slingenberg en Berggierslanden.

Op meer dan 160 locaties waren de zolder, schuur en kasten opgeruimd en stond alles wat nog van waarde was in de tuin of op de oprit. Opruimen en weggooien past niet in de Hollandse aard en voor een koopje gaan we vaak een blokje om. Dat verklaart wellicht ook het succes van rommelmarkten of meer geëvolueerd “Tafel in de Tuin”. Voorwaarde voor succes is dat het weer meewerkt. Verder dient het aanbod goed maar ook weer niet over een te groot gebied verspreid te zijn. Vandaar de 2 edities in Meppel dit jaar.

Het weer werkte ditmaal minder mee dan 3 weken terug. Fris en zo nu en dan een bui. Maar daar hadden de meeste deelnemers wel wat op gevonden. Creativiteit ten top. De klandizie varieerde van goed tot matig. In de ene straat werd er beter verkocht dan de ander. Het is net als in de winkelstraat bovendien vonden de vorige edities plaats in of net na Coronatijd. Dit jaar was er veel concurrentie van rommelmarkten en andere evenementen. Alhoewel Tafel in de Tuin is en blijft een uniek concept.

Nog even ter herinnering: Tijdens Tafel in de Tuin mogen deelnemers hun spulletjes verkopen, denk aan tweedehands spullen en handgemaakte items. Je verkoopt je spullen op eigen terrein. Vanuit je voortuin, vanaf de oprit, of de achtertuin.

Tafel in de Tuin werd in 2019 opgericht door de Meppeler vriendinnen Birgit de Jong en Eva van Limburg. Binnen het concept melden deelnemers zich online aan. Ze verkopen hun spullen vanuit de eigen voortuin. De Jong en Van Limburg maken vervolgens een plattegrond en routekaart voor de bezoekers.

Op 24 september was de 2e en laatste editie van Tafel in de Tuin in 2022. Wil je meer informatie over de data voor volgend jaar kijk dan op www.tafelindetuin.nl

Foto Leo de Harder