Regio

Succesvolle Echos Home Havelte Fiets 3-daagse

Op 17, 18 en 19 mei jl. werd onder gunstige weersomstandigheden de Echos Home Havelte Fiets 3-daagse verreden. Na twee jaar coronapauze kon dit evenement nu voor de 24ste keer worden gehouden. De luisteraars van RTV Drenthe konden meegenieten van de startdag. De programmamakers waren op locatie met een live-impressie voor het radioprogramma Op Tjak. Naast een aantal vaste deelnemers uit de regio kon de organisatie dit keer ook nieuwe fietsliefhebbers uit andere provincies en zelfs uit het buitenland verwelkomen.

Met name op de eerste fietsdag werden veel dagkaarten uitgegeven. De deelnemers hebben routes gereden richting Steenwijk-Ossenzijl, Diever-Willemsoord en Ruinen-Echten. Onderweg werden gezellige pauzepunten aangedaan. De derde fietsdag werd helaas afgesloten met een laatste etappe in de regen. Toch was de stemming er niet minder om, want de fietsers werden bij het Echos Home Havelte verwelkomd met een gezellige afsluiting.

Met een gemiddelde van 120 deelnemers per dag kijkt de organisatie tevreden terug op het evenement, dat mede dankzij de steun van sponsoren plaats kon vinden. Via de regionale media zal t.z.t. de informatie over de 25ste editie van de Fiets 3-daagse 2023 bekend worden gemaakt.

Foto Pixabay