Nieuws

Stormloop winkelstraat Meppel: geen koopzondag

Met de aanstaande lockdown in het vooruitzicht was het vandaag druk in de Drentse winkelstraten. Veel mensen wilden nog gauw even inkopen doen voor Kerstmis of nog even shoppen nu het nog kan. Later vandaag maakte het demissionaire kabinet in een coronapersconferentie extra maatregelen bekend om de verspreiding van de omikronvariant te vertragen.

In Meppel was het letterlijk een stormloop. “Het is een waanzinnige dag geweest”, zegt centrummanager Arnold Schuurman. Hij houdt zijn hart vast voor de nieuwe maatregelen. “Ik heb slecht geslapen vannacht. Het vet is van de botten, ze zijn nu de botten aan het zagen. Ik snap ook het beleid niet, want ik heb van niemand nog percentages gezien van hoge besmettingscijfers in winkels.” Volgens Schuurman heeft de ondernemer in de binnenstad geen Kerst. “Natuurlijk gaan we bezorgen en halen we op die manier nog wat omzet binnen. Maar het klantcontact dat zo belangrijk is, missen we nu weer.”

“Helaas hebben al onze inspanningen niet kunnen voorkomen dat de Nederlandse overheid zich genoodzaakt ziet over te gaan tot een harde lock-down”, vervolgt Schuurman. “Weer is de december maand een periode die in het teken staat van lege winkelstraten en gesloten bedrijven in het centrum van Meppel.

Wij zullen de consument de komende weken blijven benaderen via onder andere www.ontdekmeppel.nl. Voor sommige zaken is “Click & Collect” een optie.” In het kader van de nieuwe maatregelen komt dan ook de koopzondag van 19 december te vervallen.

Foto Leo de Harder Tekst Bastian vd Belt