Kerk

Stiltekring op zaterdag 17 september a.s.

Jaarlijks organiseert PAX, de grootste vredesorganisatie van Nederland, de Vredesweek. Dit jaar is het Vredesweek van zaterdag 17 t/m zondag 25 september 2022.

Op de eerste dag van de Vredesweek zullen om 12.00 uur door heel Nederland mensen een Stiltekring vormen om zo samen stil te staan voor de vrede.Deze Stiltekringen zijn een statement tegen oorlog en een symbool van een gezamenlijke wens of hoop om conflicten te stoppen. In stilte wordt solidariteit betuigd met mensen die lijden als gevolg van geweld. Dit gezamenlijke initiatief van Vredesorganisatie PAX en de Ambassades van Vrede legt de nadruk op geweldloos verzet, steun voor democratiseringsbewegingen en leven in vrede en vrijheid.

Ook bij de Bartholomeuskerk op Blijdenstein wordt een Stiltekring georganiseerd, bij goed weer rond de Apostelboom, bij minder goed weer in deze Middeleeuwse kerk. De Hervormde Gemeente van Ruinerwold en de Nieuwe Oecumenische Gemeente uit Meppel verzorgen de organisatie.

De Stiltekring start om 12.00 uur met een korte inleiding. De 15 minuten stilte wordt voorafgegaan en besloten met klokgelui. Ter afsluiting van de stiltekring volgt nog een korte bijdrage. Daarna is er is er gelegenheid om na te praten.

Iedereen die stil wil zijn is van harte welkom. Opgeven hoeft niet. Stiltekring 17 september 2022 om 12.00 uur bij de Bartholemeuskerk op Blijdenstein, Blijdenstein 3, 7961 LH Ruinerwold

Foto eigen