Nieuws

In Boshoven (Nieuwveenselanden) worden 25 Small Villa’s gebouwd

Nederland heeft veel eengezinswoningen gebouwd. Passende woningen voor met name 1- en 2- persoons huishoudens zijn schaars. Hesp zou graag een doorstroming op gang zien gaan komen van één- en twee persoons huishoudens in grotere (eengezins)woningen naar kleinere, maar uiterst hoogwaardige wooneenheden. De bouw van extra ééngezinswoningen in Nederland is dan wellicht niet eens nodig. Overall doelstelling; compacter bouwen en minder beslag leggen op de beperkte ruimte die in Nederland voor handen is en behoud van ons prachtige platteland.

In het deelgebied Boshoven van de nieuwe wijk Nieuwveense Landen in Meppel zijn 4 clusters met 2 typen Small Villa’s in een parkachtige setting uitgewerkt in een stedenbouwkundig plan.

Een Villa is een ruim en landelijk gelegen, vrijstaand groot woonhuis met een woonoppervlakte van 200 m2. Een Small Villa is een hoogwaardige vrijstaande woning, teruggebracht tot de essentie van wat nodig is om uiterst comfortabel te wonen. Hesp: “We bouwen in Boshoven geen villawijk, maar een small villawijk”.

Bij Hesp wordt momenteel eveneens hard gewerkt aan de uitwerking van Small Townhouses en levensbestendige Small Bungalows.

Meer informatie over Small Villa’s en het project Small Villa’s Boshoven in Meppel? www.smallvillas.nl of stuur een mailtje naar info@smallvillas.nl

Foto Hesp Projectontwikkeling bv