Exposities

Stedelijk Museum Meppel: expositie van Willy van der Duyn

Willy van der Duyn exposeert abstract werk van 20 januari tot 7 april in Stedelijk Museum Meppel. Als lid van kunstenaarsverenigingen De Ploegh en Holt heeft ze vaker in Meppel geëxposeerd met groepsexposities. Dit is haar eerste solo expositie: ‘Met andere ogen’. De officiële opening is op zondag 21 januari, waar Willy zelf over haar werk vertelt en de gasten getrakteerd worden op gitaarmuziek van het duo Beall & Finch. Stedelijk Museum Meppel, Hoofdstraat 22. www.stedelijkmuseummeppel.nl

Haar schilderijen, assemblage objecten en hoogdruk grafiek ontstaan door een combinatie van toeval en liefde voor het materiaal. De vormen in de schilderijen zijn door vele olie- en acrylverflagen, vermengd met zand of as, zowel in kleur als in oppervlakte structuur een eigen leven gaan leiden. Deze gelaagde techniek wordt ook toegepast in haar hoogdrukprenten, met als extra bijzonderheid dat ze zelf het papier maakt, waarop het gedrukt wordt.

Objecten worden samengesteld uit losse onderdelen, die haar aandacht getrokken hebben vanwege hun vorm en niet door hun functie. Door deze aan elkaar te maken, ontstaan er vermakelijke assemblages. Iedereen kan er met eigen ogen iets anders in zien.

Tekst/foto Stedelijk Museum Meppel