Sport

Start Walking Football Competitie ZW. Drenthe

Op het terrein van FC Meppel werd vorige week een begin gemaakt met de onderlinge competitie van de OldStars teams in de wijde omtrek van Meppel. De deelnemende verenigingen zijn dit keer Vitesse ’63 uit Koekange, FC Meppel, HZVV uit Hoogeveen, vv Steenwijk, IJVV uit IJsselmuiden, HHC Hardenberg, FC Emmen en voetbalvereniging Zuidwolde. Alle wedstrijden in de competitie zijn dit seizoen verdeeld over vijf middagen van oktober t/m maart en worden in de regio gespeeld.

Zo’n dagprogramma verloopt als volgt: Dinsdagmiddag is de inloop vanaf 13.00 uur waarna de wedstrijden om 14.00 uur beginnen. Iedere wedstrijd duurt 20 minuten, met een tussenpauze van 5 minuten. De verwachting is dat rond de klok van 15.30 uur deze eerste competitiemiddag erop zit. Uiteraard wordt er gedurende de competitie gespeeld volgens de officiële speregels van het walking football. Dit betekent niet hard lopen, geen slidings.

De volgende speeldata en locatie zijn: 1 november bij FC Emmen, 24 november wordt er gevoetbald op het sportpark van Vitesse ’63 in Koekange, op 6 maart 2024 is het de beurt aan YVV om in IJsselmuiden de organisatie vlotjes te laten verlopen en de afsluitende competitiemiddag staat op het programma voor 28 maart 2024 bij vv Steenwijk. Sportakkoord De Wolden en Meppel hebben met een financiële bijdrage de competitie mogelijk gemaakt.

Tekst Regina vd Voort/ foto Nina Smeding RTV Meppel