Schooltv

Stad & Esch-leerlingen verspreiden zingend kerstvreugde

Op dinsdag 19 december brengen leerlingen van Stad & Esch meerdere (kerst)liederen ten gehore aan bewoners van de zorginstellingen Oeverlanden en Reestoord en aan medewerkers en leerlingen van Stad & Esch.

Het thema van het concert is: ‘Peace on Earth.’ Een kerstthema, maar vooral ook een actueel thema. De leerlingen hebben samen met muziekdocent Rachel Kieneker, die het koor dirigeert, nummers uitgezocht passend bij het thema.

Naast kerstliederen worden ook nummers gezongen als ‘Imagine – John Lennon’, ‘Baraye – een Iraans lied over vrede en vrijheid’ en ‘One Day – een nummer die 3.000 mensen van verschillende nationaliteiten en religies bij elkaar heeft gebracht om samen te zingen’.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

– 10.30 uur Concert Oeverlanden (Noorderboog)
– 12.30 uur Concert 1 in personeelskamer Stad & Esch
– 13.15 uur Concert 2 in personeelskamer Stad & Esch
– 14.30 uur Concert Reestoord (Noorderboog)

Vrijeschoolleerlingen
Het schoolkoor bestaat uit zo’n 30 Stad & Esch-leerlingen, waaronder de leerlingen uit de zevende klas van de vrijeschoolleerroute. Deze leerroute, waarbij de focus onder andere ligt op kunstzinnig onderwijs, is sinds dit schooljaar gestart op Stad & Esch. Het koor is een onderdeel van deze leerroute en samen met de andere leerlingen vormen zij het schoolkoor van Stad & Esch. Met elkaar verspreiden zij positiviteit, verbondenheid en de kerstvreugde!

Stad en Esch/ foto Shutterstock (ter illustratie)