Nieuws

SlimWonen App voor alle inwoners van Meppel

Energie besparen begint bij inzicht in de werkelijke energiekosten. Daarom biedt de gemeente Meppel, in samenwerking met woningcorporaties Actium en Woonconcept, alle inwoners het gratis gebruik van de SlimWonen App aan. Alle huishoudens in Meppel ontvangen deze week per post de activatiecode om te starten met de SlimWonen App.

Aan de slag! Bespaar tot wel € 200 per jaar
De App zit vol met tips om energie te besparen. Dat zorgt er voor dat huishoudens gemakkelijk in actie kunnen komen. Wilma Lensen-Seine, gemeente Meppel: ‘Energie is nog steeds duur. Tot wel twee keer duurder dan twee jaar geleden. Het is onduidelijk hoe de prijzen zich gaan ontwikkelen, maar we gaan er vanuit dat besparen belangrijk blijft. Daarom biedt de gemeente Meppel, samen met de woningcorporaties, het gratis gebruik van de SlimWonen App aan voor alle inwoners van Meppel.’

Huishoudens zelf aan het stuur
“Met deze app helpen we huishoudens om zelf grip te krijgen op hun energiekosten. Veel bewoners zijn al aan de slag gegaan om energie en dus geld te besparen. Hiermee bieden we bewoners een middel om te kijken waar nog extra bespaard kan worden. En zij zien meteen of een aanpassing ook effect heeft. Dat motiveert om door te gaan”, aldus Hendrikus Loof, namens de woningcorporaties.

Gemakkelijk inzicht in het verbruik
In de SlimWonen App is gemakkelijk te zien hoeveel elektriciteit en gas er per uur, dag week, maand of jaar wordt verbruikt. En hoeveel stroom wordt teruggeleverd, als er zonnepanelen zijn. Ook is het verbruik zichtbaar in vergelijking tot andere huishoudens. Dat geeft extra motivatie om te besparen. De SlimWonen App laat ook zien of het verbruik boven of onder het energieplafond zit. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier het contract loopt, de App is altijd gebruiken.

Gemeente Meppel