Ondernemend

Crypto interesse groeit onder de Noorderling; waar let je op?

Een van de belangrijkste munten binnen de crypto wereld is de bitcoin; ongeacht of hij nu -zoals sommige voorspellingen ons vertellen- naar een miljoen dollar stijgt of niet. Deze laatste voorspelling had overigens al uit moeten komen, dus dat is achter de feiten aanlopen! Noorderlingen zijn met hun nuchtere aard soms wat meer afwachtend dan de randstedeling, maar sinds de groei van de bitcoin dit jaar groeit ook de interesse in het Noorden weer. 

Ooit was de bitcoin zo’n 80 cent waard. Mooie tijden: hadden we toen maar gekocht. Maar helaas; crypto was totaal nog niet gangbaar en met die bitcoin, die ongeveer een euro waard was, zou het nooit wat worden. Men was er nog niet klaar voor. Bestond er toen maar zoiets als crypto nieuws, om de markt, de koersen en de individuele coins te duiden. Tegenwoordig zijn veel bedrijven en particuliere beleggers uit het Noorden actief in crypto’s en vormt cryptonieuws een belangrijke bron voor de investering in cryptomunten.

Klein stukje uitleg over crypto’s
Cryptomunten bezitten in potentie vele eigenschappen om traditionele financiƫle systemen in te halen en te veranderen met hun mogelijkheden; daar merken we nu als consument echter nog niets van. En momenteel kunnen we ook nog maar zelden met cryptomunten betalen; uitzonderingen daargelaten. Investeren in cryptomunten doe je nu dan ook om een stuk winst te pakken. Maar op termijn, zeker wanneer de digitale Euro zijn intrede zal doen, zullen naar verwachting meer particuliere investeerders hun heil zoeken in bitcoin om een deel van hun geld veilig te stellen; deels dus als alternatief voor die digitale Euro.

Want het idee van decentrale valuta’s (munten die niet gebonden zijn aan centrale banken of overheden) spreken de nodige investeerders aan om op deze wijze grip te blijven houden op hun digitale bezit. Als investeerder zul je dan wel Cryptonieuws op de voet willen volgen; je wilt immers weten waarom de koersen bewegen zoals zij doen en wat de prognoses op korte en lange termijn zijn.

Cryptonieuws op de voet volgen, waarom?
Als investeerder kun je kiezen voor lange termijn investeringen, of alles daar tussenin. Zo stond de koers van de bitcoin vorig jaar december historisch laag met een waarde van ongeveer 15.000 euro. Momenteel, een jaar later dus, betaal je voor de munt zo’n 34.000 euro. De bitcoin is niet ineens omhoog geschoten, maar lieverlee, met vallen en opstaan naar 34.000 euro gestegen. Bitcoin wordt binnen de crypto wereld als het digitale goud gezien; de bron is immers eindig – in tegenstelling tot sommige andere munten. Bitcoin groeit dus niet oneindig door, maar kent een limiet aan munten en dat maakt het zo interessant, deze potentiĆ«le schaarste. Als investeerder is het echter wel belangrijk om te kunnen peilen wanneer je instapt en wanneer je -tijdelijk- uitstapt, om eventueel nog meer winst te pakken of om pas op de plaats te maken. 

Volg niet zomaar adviezen op
Cryptonieuws biedt onafhankelijk nieuws, iets wat zeer belangrijk is om je keuze op bepaalde investeringen te kunnen baseren. Want kopen op emotie is eigenlijk het slechtste wat je kunt doen. Op emotie kopen komt regelmatig voor wanneer investeerders bijvoorbeeld reageren via aankopen op hetgeen wat op social media wordt geroepen, al dan niet door beroemdheden of influencers. Maar als investeerder ken je niet hun agenda, het onzichtbare belang wat zij er persoonlijk bij hebben en dat maakt het niet bepaald onafhankelijk crypto nieuws.