Nieuws

Sinterklaas wordt in Meppel groots onthaald

Sinterklaas en zijn Pieten komen ook dit jaar weer naar Meppel. In verband met bouw- en bestratings- werkzaamheden aan de Prinsengracht en Prinsenplein, zal hij op zaterdag 12 november rond 13.30 uur aanmeren bij de Prins Hendrikkade. Daar wordt Sinterklaas officieel ontvangen door Burgemeester Richard Korteland van Meppel en uiteraard heel veel kinderen, (groot) ouders en vrienden. Na de ontvangst en een welkomstwoord van de Burgemeester maakt de goedheiligman op zijn trouwe metgezel een rijtoer door de binnenstad.

Hij wordt bij de rijtoer vergezeld van veel Pieten, orkesten, straatartiesten en het alom bij kinderen bekende duo Buurman & Buurman. De route zal dit jaar gaan van de Prins Hendrikkade, Prins Hendrikstraat, Brouwersstraat, Hoofdstraat, Kruisstraat, Touwstraat, Slotplantsoen, Noteboomstraat, Woldstraat en eindigen op De Wheem.
Sinterklaas en Pieten worden rond 14.30 uur op De Wheem verwacht voor het bijwonen van het grote Sinterklaasfeest.

Dit jaar wordt dat kinderfeest opgeluisterd met onder andere een spetterend optreden van de Dikdakkers. Het door het Sinterklaas organisatiecomité van de Meppeler Handelsvereniging (MHV) samengestelde programma, staat ook dit jaar weer garant voor een groots Sinterklaasfeest! De intocht wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Meppel, Stichting Ondernemersfonds Meppel en Stichting Waarborgfonds Meppel.

RTV Meppel/ foto Leo de Harder