Nieuws

Sinterklaas en zijn gevolg enthousiast ontvangen in Meppel

Vanaf de Kaapse bruggen tot op de Prins Hendrikskade stond een enthousiaste menigte Sinterklaas met zijn gevolg op de wachten. Het is altijd weer spannend of de reis voorspoedig verloopt en of de aankomst op tijd kan plaatsvinden. Temeer omdat de kapitein ook een andere route moest volgen om in Meppel aan de Prins Hendrikkade af te meren. Bovendien waren er deze week verontrustende beelden te zien op het Sinterklaasjournaal dat er problemen waren met de boot. Maar schijnbaar was dat allemaal goed gekomen.

Gelukkig voor al die duizenden mensen op de kade meerde de boot volgens plan op tijd af en kon burgemeester Richard Korteland Sinterklaas welkom heten in Meppel. De Sint was onder de indruk van het warme onthaal en is blij weer in Meppel te zijn. Hij zegde toe dat hij met zijn gevolg alles zal doen om alle schoentjes te vullen. Na de ontvangst en lieve woorden over en weer, maakten de Sint op zijn paard Ozosnel en de acrobaten Pieten een intocht door de binnenstad. Ook in de drukke straten werd de goed heiligman enthousiast toegejuicht.

In optocht ging het naar een bomvolle Wheem waar de imposante stoel de Sint op een podium was geplaatst en waar een fantastisch meezingfeest met de DikDakkers losbarstte. Zelfs bij Sinterklaas gingen de handje omhoog en werd er uitbundig meegezongen. Een feest bouwen kan je wel aan de DikDakkers overlaten. En een feest dat werd het. Meer foto’s op www.rtvmeppel.nl in het foto album

RTV Meppel/foto’s Leo de Harder. Quido v Hien. Ines Schut