Nieuws

Bibliotheek Meppel viert 100-jarig bestaan met jubileummaand

Bibliotheek Meppel 100 jaar: Een jubileummaand vol activiteiten. Dit wordt de hele maand november extra gevierd met leuke activiteiten, voor jong en oud. En wie jarig is trakteert: al deze activiteiten zijn gratis voor zowel leden als niet-leden. Daarnaast kan men tot eind van deze maand zijn/haar ideeën voor het verbeteren van onze bieb nog inleveren in onze ideeën-bus, is de foto-expositie ‘100 jaar bibliotheek Meppel’ nog te bewonderen en wordt het spannend wie de laatste Gouden Boekenleggers vindt!

Het honderdjarig jubileum wordt deze maand spetterend afgesloten bij bieb Meppel. We trappen af op maandag 21 november met een avond Lasergamen in de bibliotheek voor basisschoolkinderen uit groep 5, 6 7, Israel van Dorsten geeft 23 november een lezing over zijn nieuwe boek ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ en we gaan genieten van de prachtige voorstelling ‘De Dubbelgangers’ van Theater van de Droom op zaterdag 26 november. We sluiten de feestmaand af met een reünie voor (oud-) medewerkers en vrijwilligers van bibliotheek Meppel op woensdag 30 november. Want 30 november 2022 is het zover en blaast bibliotheek Meppel honderd kaarsjes uit!

Theater van de Droom
Op zaterdag 26 november verzorgt het Theater van de Droom maar liefst 3 voorstellingen voor de jarige bibliotheek Meppel! Hun magische voorstelling ‘de Dubbelgangers’ is geschikt voor alle leeftijden en gratis toegankelijk, óók wanneer je geen lid bent van de bibliotheek. Er zijn drie aanvangstijden: 11.15u, 12.00u en 12.45, entree via ingang MFC de Plataan aan de Marktstraat 27. Aanmelden kan via www.bibliotheekmeppel.nl

Reünie (oud-) medewerkers en vrijwilligers
Op woensdag 30 november zijn alle (oud-) (vrijwillig) medewerkers van bieb Meppel om 20:00 uur van harte welkom op onze 100 jaar jubileum reünie. Onder het genot van een hapje en een drankje is er gelegenheid om (oud-)collega’s te ontmoeten en bij te praten over alle belangrijke en onbelangrijke zaken die al dan niet met de bibliotheek te maken hebben. In verband met de voorbereidingen en catering weten we graag hoeveel mensen we kunnen verwachten. Meld je daarom even aan! Mail naar info@bibliotheekmeppel.nl.

Overzicht alle activiteiten in jubileummaand november:
Gehele maand: Verkoop afgeschreven boeken in de bibliotheek voor leden en niet-leden
Gehele maand: Foto-expositie 100 jaar geschiedenis bibliotheek Meppel i.s.m. Stichting Oud Meppel
Gehele maand: Inleveren gevonden Gouden Boekenleggers in ruil voor €10 waardebon te besteden bij diverse Meppeler ondernemers
Maandag 21 november: Lasergamen in de bieb i.s.m. Meppel Actief (vol)
Woensdag 23 november: Lezing Israel van Dorsten i.s.m. Bruna Meppel (vol)
Zaterdag 26 november: ‘Dubbelgangers’ van Theater van de Droom (aanmelden via www.bibliotheekmeppel.nl)
Woensdag 30 november: Reünie (oud-) medewerkers en vrijwilligers (aanmelden via info@bibliotheekmeppel.nl)

RTV Meppel/ foto Hans Wolff