Regio

Ruimteschip Nameless wint Corso Vollenhove

Zaterdag 27 augustus was geen beste dag voor de ‘SC Pioneer II’. De space shuttle van miljardair Elon Nuts, een grappige verwijzing naar de topman van automerk Tesla; Elon Musk, keerde terug van de eerste maanvakantie in de geschiedenis. De groots aangekondigde landing in Vollenhove tijdens het jaarlijkse Bloemencorso verliep echter verre van perfect. Met het gecrashte ruimteschip veroverde de groep Nameless de Ereprijs van 2022. Afgelopen zondag werden de winnaars van de felbegeerde Publieksprijs, Verlichtingsprijs en Figuratieprijs bekendgemaakt.

Zowel ’s middags als ’s avonds trokken er elf enorme dahliacreaties door de straten van Vollenhove. Deze werden afgewisseld door prijswinnende topkorpsen. Volgens de organisatie kwamen er ongeveer 35.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op het evenement af. Op de zondag werd onthuld dat Fatal Attraction met ‘Maak Ons Groots’ de lieveling was van het publiek, want zij wonnen de gewilde Publieksprijs. Ook de prijs voor de beste figuratie ging naar ‘het blauwe leger’. De jury vond de wagen van Nameless het mooist verlicht.

Meer informatie, foto’s, video’s, de uitslag van het Kindercorso en de overige prijzen, zijn te vinden via de social media van Corso Vollenhove en via de website: www.corso-vollenhove.nl

Foto Jim Stap