Sport

Rugbydames uit Meppel winnen weer

De dames van Rugbyclub the Black Panthers uit Meppel hebben hun derde wedstrijd gewonnen. The Black Sneeks, het combinatieteam van The Black Panthers en de dames van Rugbyclub Sneek, wonnen met 72-14 van Rugbyclub Aachen.

De rugbydames uit Meppel, die hun allereerste competitiewedstrijd eenvoudig wonnen, verloren vorige week nog ruim van de dames van Leeuwarden. Zondag speelden zij weer als een echt team, wat knap is omdat de dames uit Meppel en Sneek nog niet vaak samen trainen en spelen. Verdedigend speelden the Black Sneeks een stuk beter dan vorige week en zetten de dames uit Duitsland goed onder druk. Door goed samenspel van de voorwaartsen creëerden ze ruimte voor lijn, die deze ruimte prima benutte.

De Duitse dames, ingedeeld in de Nederlandse competitie, begonnen brutaal aan de wedstrijd en scoorden de eerste try. Daarna waren the Black Sneeks duidelijk het sterkere team. In de eerste helft wisten the Black Sneeks al zes keer te scoren, tegen twee try’s voor Aachen. In de tweede helft kwamen de Duitsers nauwelijks meer aan aanvallen toe, en scoorden de dames van Meppel en Sneek nog zes keer.

Het slotakkoord was voor The Black Panthers. Gwen Barth en Priscilla Oord (2x) scoorden namens de dames uit Meppel de laatste drie try’s.

Black Panthers/foto Erik Graafland: Vrolijke Black Sneeks in het tenue van Sneek na afloop van de gewonnen wedstrijd