Sport

Rugbyclub the Black Panthers verhuist naar IJsbaan Meppel

Sinds juni traint het damesteam van Rugbyclub the Black Panthers op het gras van de IJsvereniging in Meppel. Het trainingsveld bij MSC werd gerenoveerd, en de rugbyclub kon tijdelijk terecht op de ijsbaan op Sportpark Koedijkslanden.

Al snel bleek het een hele mooie locatie om een speelveld te realiseren. In overleg met de gemeente Meppel en IJsvereniging Meppel werd besloten om de rugbyclub definitief te verhuizen. In de wintermaanden wordt het veld onder water gezet en is het weer gewoon de ijsbaan. De rugbyclub traint en speelt dan niet op het veld.

Omdat de IJsvereniging geen kleedkamers en kantine heeft, kwam Honkbal en Softbalvereniging Blue Devils in beeld. Zij hebben hun veld naast de ijsbaan, maar hun trainings- en competitietijden zijn anders dan van the Black Panthers. Het bestuur van de Blue Devils ging ermee akkoord dat de rugbyclub van de faciliteiten van de honkbalvereniging gebruik mag maken.

Op 24 september begint het nieuwe rugbyseizoen. Het bestuur van the Black Panthers werkt er nu, met de Gemeente Meppel, het bestuur van IJsvereniging Meppel en het bestuur van de Blue Devils, keihard aan om de 1e wedstrijd van het seizoen in Meppel te spelen. Dat is dan gelijk de allereerste rugbywedstrijd die in Meppel wordt gespeeld.

Omdat the Black Panthers komend seizoen weer samenspeelt met the Sneeks van Rugbyclub Sneek, is de verwachting dat de club ongeveer 3 tot 4 wedstrijden in Meppel zal spelen.

Tekst/foto Black Panthers