Regen op vrijdag zorgt voor drukkere spits

Wie vrijdagochtend vroeg of in de namiddag de weg op gaat, moet rekening houden met hinder in het verkeer door veel regen. Op sommige plaatsen kan het flink gaan plenzen en daardoor is het oppassen voor aquaplaning.

Vandaag valt het nog mee met de hoeveelheid regen, afgezien van een aantal pittige buien welke lokaal gepaard kunnen gaan met onweer of hagel. Dat is vooral in het zuiden en oosten van het land het geval, want in de rest van het land is de kans op buien kleiner. De spits van donderdagavond zal daardoor niet drukker dan normaal verlopen, al is er natuurlijk altijd al veel verkeer op donderdag.

Vanaf middernacht begint het vanuit het zuidwesten van het land te regenen en dat regenachtige weerbeeld blijft dan nog wel even aanhouden. Tijdens de ochtendspits van vrijdag regent het bijna overal en is het dus te verwachten dat de spits wat drukker is dan normaal. Toch is de vrijdagochtend-spits nooit erg druk, dus heel veel extra vertraging zal de regen dan nog niet opleveren.

Een ander verhaal is dat voor de avondspits van vrijdag. Deze begint altijd wat vroeger, omdat mensen het weekend gaan inluiden. Naast de aanhoudende regenval waait het soms ook stevig vanuit het zuidwesten.

Donny de Koning – Weeronline/ foto Shutterstock