Sport

Pubquiz voorproefje jubileumfeest Red Giants 50 jaar

In aanloop naar het 50-jarig jubileum op 1 juni van de basketbal vereniging Red Giants vond er afgelopen zaterdagavond een pubquiz plaats in de bovenzaal bij Herberg het Plein. Er hadden zich zeven teams aangemeld voor deze avond. De avond begon met een filmpje waarin Mark Mitchell, oud speler woonachtig in Amerika, aankondigt dat hij 1 juni aanwezig zal zijn! Dit werd met luid gejuich ontvangen.

Tijdens deze avond werd de Dunkfood plank gepresteerd, dit is een plank met wat heerlijke streetfoodhapjes, deze is de komende tijd te bestellen in het Plein. Ook kun je een heerlijk Red Giants ijsje kopen bij de IJsmakers de komende weken.

Ook is de online verkoop gestart van de special edition t-shirts. Een mooie collectorsitem die iedereen met een ‘rode reuzen’ hart natuurlijk wel graag wil hebben.

Op zaterdag 1 juni zal er eerst om 15:00 uur een jeugdclinic worden georganiseerd door Henk Pietsere, ook een oud basketbalspeler die vroeger vele wedstrijden op eredivisieniveau heeft gespeeld. Je kunt je daarvoor opgeven via redgiants50jaar@hotmail.com. Mocht je andere vragen hebben omtrent het jubileum, dan kun je daar terecht voor andere vragen.

De all star game, waarin vele oud gedienden van Meppel hun opwachting zullen maken,  begint die avond om 19:00 uur in sporthal Koedijkslanden en wordt afgesloten met een feest in de kantine met daarna nog een afterparty in het Plein. Vergeet uw kleingeld niet die avond, want er zal natuurlijk ook een ouderwetse verloting plaatsvinden met grote prijzen die worden aangeboden door de Meppeler middenstand.

Hopelijk wordt het een onvergetelijke avond met vele bekende gezichten, een grote reünie!

Tekst/foto: Red Giants