Schooltv

Pubers leren beter plannen, leren en organiseren

Gratis workshop Gea Dolstra bij bibliotheek Meppel. Kampt jouw puber met problemen rondom leren, concentratie, plannen of heeft hij of zij faalangst? In samenwerking met Bibliotheek Meppel biedt Gea Dolstra vanaf 1 februari 2023 gratis een korte workshop ‘Ik leer leren’ aan voor leerlingen in groep 8 en leerlingen in de brugklas.

In de workshop ontdekken kinderen op welke manier ze leren en wat voor strategieën hierbij aan te pas komen.
Ze krijgen inzichten om makkelijker en efficiënter te kunnen leren, waardoor ze meer leerresultaat in minder tijd bereiken.

Gea helpt jouw kind onderzoeken hoe een planning maken werkt en wat daar bij komt kijken. Daarnaast zal Gea aandacht besteden aan het lezen voor de lijst in de brugklas.
Hiermee geeft Gea jouw kind nét dat steuntje in de rug om vol vertrouwen met hun schoolwerk aan de slag te gaan.

Over Gea Dolstra
Gea Dolstra is woonachtig in de gemeente Steenwijkerland en heeft tijdens haar eigen middelbare schoolperiode zelf ook geworsteld met motivatieproblemen en faalangst: ‘Destijds waren er geen mensen die mij konden helpen en heb ik zeven jaar over de havo gedaan’ aldus Gea. Na twaalf jaar gewerkt te hebben in het onderwijs heeft Gea begin 2020 haar eigen bedrijf opgericht om pubers de juiste begeleiding te bieden, die ze vroeger zelf heeft gemist.

Workshops per leeftijdscategorie
De workshops zijn verdeeld per leeftijdscategorie. Voor groep 8 leerlingen wordt er in de workshop ingegaan op de voorbereiding ten aanzien van de brugklas en bij de twaalf- tot veertienjarigen zal de workshop meer de focus leggen op de gang van zaken op de middelbare school.

De workshop voor brugklasleerlingen van 12 – 14 jaar bestaat uit twee woensdagmiddagen en is op woensdag 1 februari en woensdag 15 februari 15:00 – 16:30 uur bij de bibliotheek.
De workshop voor groep 8 leerlingen is op woensdag 1 maart en woensdag 15 maart van 15:00 – 16:30 uur.

Informatiebijeenkomst voor ouders op woensdag 18 januari
Wil je weten of de workshop ‘Ik leer leren’ iets is voor jouw kind? Gea vertelt je er graag over!
Je bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst voor ouders op woensdag 18 januari 19:30 uur bij Bibliotheek Meppel. Aanmelden voor de informatieavond kan via info@bibliotheekmeppel.nl.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan via info@bibliotheekmeppel.nl o.v.v. naam, leeftijd en telefoonnummer. Meer informatie op https://www.bibliotheekmeppel.nl/agenda/

Bibliotheek Meppel (op de foto Gea Dolstra bij bibliotheek Meppel)