Evenementen

Pride van Mokum door de Meppeler grachten

Mokum in Meppel startte met een kleurrijke internationale Pride van Meppel door de Meppeler Grachten. Een mini pride “ trots op Meppel” al weer voor de 4e keer. Alhoewel een minipride? Langs de grachten was het even kleurrijk. Veel, heel mensen die meeliepen of stonden te juichen en te klappen. Wat een feest al die mensen rijen dik langs de grachten om de gasten uit Mokum en inwoners van Meppel uit verschillende culturen te begroeten.

Vanaf 12 uur arriveerden de boten bij de Sluis om vervolgens de tocht door de grachten te maken. Op eerste boot de gasten uit A’dam met o.a. de dragqueens en artiesten en entertainers. De 2e boot met de inwoners Meppel afkomstig uit verschillende culturen de MensA boot. Op de 3e boot de vluchtelingen uit Oekraïne . Last but not least de 4e boot met onze eigen Meppeler Muiters. Mensen wat een feest terwijl het echte feest in de stad nog moest beginnen.

Vanaf de boten klonken vrolijke Amsterdamse liedjes gezonden door Joop Leeuwendaal en collega’s om in de stemming te komen. Na aankomst in de Gasgracht zong Ken Besuijen nog het lied van de Meppeler Toren waarna de stoet de stad introk.

Meer foto’s op www.rtvmeppel.nl en facebook

Foto Leo de Harder