Regio

Positieve activisten ambassadeurs voor Jantje Beton

Al jarenlang zet Jantje Beton zich in voor buitenspelen. Want: buitenspelen is niet alleen leuk en gezond, het is ook noodzakelijk voor je fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Waar de wereld steeds meer versteend, moeten we blijven opkomen voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Daarom maakt Jantje Beton, samen met haar partners zich op verschillende manieren hard voor buitenspelen in heel Nederland. De komende jaren wordt deze ambitie nog meer versterkt door de deze vijf positieve activisten.

Inzet
De positieve activisten zullen zich gaan richten op een specifieke onderdeel van Jantje Beton:
Anne Appelo – Evenementen en NUSO
Boswachter Tim – Natuurlijk spelen en collecte
Prof. Dr. Erik Scherder – Onderzoek en kwaliteit
Juf Merel – Spelend leren en loterij
Jill Roord – Speelruimte en Buitenspeelweek

En dat doen ze met het DNA van Jantje Beton; met heel veel positiviteit en een vleugje activisme.

Zo wil Erik Scherder nog meer dan ooit aandacht vragen voor het belang van buitenspelen. ‘Het aantal uren dat een kind buiten speelt is afgenomen en dat heeft een aantal negatieve gevolgen. Naast alle nadelen van stilzitten op je stoel of bank, heeft buitenspelen een aantal voordelen. Denk aan het aangaan van uitdagingen, nieuwe dingen ontdekken en het moeite doen voor elkaar en het oplossen van conflicten.’ Een verrijking voor het leven die nu gemist wordt!

Juf Merel wil vooral meer buiten leren, Anne Appelo vraagt om je TIK TOK filmpjes meer buiten te gaan maken, Boswachter Tim wil dat kinderen weer meer op ontdekkingstocht gaan…en Jill Roord is zélf ooit begonnen op het pleintje…samen plezier maken is voor haar heel belangrijk!

Kortom…allemaal zijn zij intrinsiek gemotiveerd om nóg meer kinderen nóg meer buiten te laten spelen!

Wil je meer weten waarom zij buitenspelen zo belangrijk vinden? Kijk dan op https://jantjebeton.nl/team?categorie=ambassadeurs

Foto Jantje Beton