Nieuws

Politieactie op station was vanwege gevluchte man met wapen

Een mogelijk vuurwapengevaarlijke treinreiziger is de reden waarom de politie gisteren ingreep op het station in Meppel. Het treinverkeer werd tijdens de middagspits stilgelegd, aanvankelijk omdat agenten in moesten grijpen vanwege ‘een lastige’ passagier.

De reiziger bleek eerder op de dag betrokken bij een reeks bedreigingen bij Heerenveen. Hij zat met twee anderen in een auto, van waaruit met een wapen lukraak zou zijn gericht op voorbijgangers. Toen de politie daarvan meerdere meldingen kreeg en de verdachten achterhaalde, kon een van hen de dans ontspringen.

Deze 18-jarige man uit Emmen kon ontkomen door vanaf Heerenveen de trein te nemen. De overige twee verdachten met wie hij optrok, konden wel direct worden ingerekend.

Nepwapen

Op het station in Meppel werd de Emmenaar alsnog in de kraag gevat. De man is na inzet van de politie, uitgerust met ‘zware vesten’, aangehouden. Hij was bij zijn arrestatie in het bezit van een nepwapen.

De drie verdachten zitten nog vast en worden verhoord, meldt een politiewoordvoerder. Het treinverkeer rond Meppel kon na de politieactie rond het begin van de avond weer worden opgestart.

Persbureau numeppel.nl