Nieuws

Plan voor 50 camperplaatsen tussen Meppel en Rogat

Op een stuk akker tussen Meppel en Rogat is een ondernemer van plan om een camperplaats te beginnen met ruimte voor maximaal vijftig campers.

Het gaat om een stuk grond tussen de Hoogeveense Vaart en monumentaal tolhuis De Knijpe. Dit tolhuisje uit 1870 is eigendom van de initiatiefnemers en wordt momenteel verhuurd.

Gemeentebestuur ziet plannen wel zitten

Het bestuur van de gemeente is enthousiast over de plannen. “Een camperplaats op deze locatie is een goede aanvulling op het huidige aanbod van de gemeente Meppel”, zo schrijft het gemeentebestuur.

“Binnen de gemeente is een grote behoefte aan recreatieve verblijfmogelijkheden. In de afgelopen jaren is de ontwikkeling hiervan enigszins achtergebleven. Recent zijn er meerdere initiatieven geweest ten aanzien van verblijfsrecreatie, maar dit is veelal in de vorm van logies in hotels en dergelijke.” Zo wordt momenteel een oud kantoorpand omgebouwd tot hotel.

Meppel telt momenteel twee plaatsen waar mensen met een camper kunnen overnachten. De ene plek is bij de jachthaven, de ander bij een boerderij vlak bij de Oosterboer. Die camperplaatsen zijn allebei een stuk kleiner dan de beoogde tussen Meppel en Rogat.

Bloemenweide

De initiatiefnemers willen de camperplaats passend maken in het gebied, met oog voor duurzaamheid en groen. Bovendien moet de plek diervriendelijk worden. Zo wordt de helft van het gebied ingericht voor de campers, de andere helft moet een bloemenweide worden.

De initiatiefnemers zijn al meerdere jaren bezig met de plannen. De gemeenteraad praat er deze maand over. Momenteel is het gebied voornamelijk in gebruik als akkerbouwgrond.

Stefan Klomp (RTV Drenthe)